Somogyban a betegek többsége szívelégtelenségben hal meg. Minden harmadiknak magas a vérnyomása, és elhízott. A betegségek hátterében sokszor a túlsúly szerepel.
- Mindig azt mondom: nyert ügye csak annak van, aki meg tud szeretni egy olyan életmódot, amiben kevesebb kalóriájú táplálkozás és több mozgás szerepel – Vida Róbert kaposvári háziorvos.

Csoportosan pedig minden könnyebben megy. Ezért az országban elsőként életmód változtató programot hirdettek meg. A jelentkezőknek egyebek között dietetikusok, pszichológusok, sportszakemberek segítenek az egészséges táplálkozás és a rendszeres mozgás kialakításában. Egy éven keresztül. Ehhez nemcsak támogatást, hanem kedvezményeket is kapnak.

- Akik bármiféle túlsúllyal küzdenek, régóta nem mozogtak, és szeretnének ehhez segítséget kapni, viszont várjuk az időseket is tehát, 65 éven felül is nyitottak vagyunk rá – mondta Szörényiné Ványi Gabriella a kaposvári kórház prevenciós és egészségfejlesztési irodavezetője.

A programhoz elsőként a fővédnök Heintz Tamás csatlakozott. Azok, akik életmódot szeretnének váltani, vasárnap, a futóverseny előtt léphetnek be a klubba.

Címkék: Vida Róbert, Szörényiné Ványi Gabriella, Heintz Tamás, kórház, egészségügyi anyagok