Lions

A szervezet a nemzetközi Lions Dayhez csatlakozva jótékonykodott, rászorulóknak gyűjtöttek.

Kaposvár mind a 16 általános iskolája felvonult a rendezvényen. Mintha a Lions olimpiára érkeztek volna. A feladatok elérték céljukat, egész délelőtt hajtottak a gyerekek a rengeteg ajándékért, sporteszközért. A 10 ügyességi feladatot a Kaposvári Egyetem oktatói állították össze.

Dr. Borbély Csaba, a Kaposvári Egyetem oktatási rektorhelyettese úgy fogalmazott: a Kaposvári Egyetem szeretne a társadalmi rendezvényeken nagyobb szerepet játszani, főként a jótékonykodásban.

A Lions klub a jótékonykodást, a klubot, és az egészséges életmódot szeretné népszerűsíteni.
Pintér Istvánné, a Lions Klub kaposvári elnöke kifejtette: rendkívül sok sporteszközt vásároltak, hogy a gyerekeknek kellemes napot tudjanak biztosítani. A szülőket és a nagyszülőket szűrőprogramokkal várták.  

Sorok kígyóztak a vizsgálatok előtt. A legtöbben a vércukrukat vagy éppen a csontsűrűségüket ellenőriztették. Ezenkívül volt testzsírmérés, vérvétel, bőr-, szem- és hallásvizsgálat. Valamint különféle életmódbeli tanácsokkal is szolgáltak az érdeklődőknek. Szakemberek szerint fontos, hogy a fiatalabbak is eljárjanak szűrésekre.

Az idősebb korosztályra jellemzőek a betegségek, főleg ők jönnek, de szeretnénk a fiatalabbakat is megszólítani - fogalmazott Kollár Bíró Beáta, a Kaposi Mór Oktató Kórház prevenciós és egészségfejlesztési koordinátora. - Ezért jó ez a nap, mert a gyerekek szülei is eljönnek.

Szombaton nemcsak azok nyertek, akik részt vettek a szűréseken, hanem, akik mozogtak is. A sportvetélkedő győztese a Berzsenyi iskola csapata lett. De senki nem ment haza üres kézzel.

Címkék: egészségügyi anyagok