A Somogy Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó asszonnyal szemben, aki egy veszekedés során életveszélyes sérülést okozott párjának.

A vádirat lényege szerint az asszony és a férfi hosszabb ideje éltek élettársi kapcsolatban egy Barcs környéki faluban. A pár rendszeresen fogyasztott szeszes italt, ezért gyakran alakult ki közöttük - alkalmanként tettlegességig is fajuló - veszekedés.

A vádlott és a sértett 2023 augusztusában az esti órákban ismételten nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott el, melynek során a lakás konyhájában szóváltás alakult ki közöttük. A veszekedés során az ittassága miatti indulat hatása alatt az asszony a konyhaszekrényből magához vett egy 19 cm pengehosszúságú konyhakést, és azzal legalább két alkalommal célzottan a sértett felsőteste irányába szúrt, melyek közül az egyik szúrás a sértett hasfalába hatolt, ezáltal közvetett életveszélyes állapotot eredményezett.

a fényképet a Barcsi Rendőrkapitányság készítette a helyszíni szemle során az elkövetéshez használt késről
a fényképet a Barcsi Rendőrkapitányság készítette a helyszíni szemle során az elkövetéshez használt késről

A férfi ekkor kimenekült a lakásból, de csak az udvarig jutott, ahol elfeküdt a földön. A vádlott - tartva a cselekménye következményeitől - segítséget kért a szomszédjától, aki telefonon értesítette a mentőszolgálatot, majd a sértett kórházba szállították és ellátták a sérüléseit.

A Somogy Vármegyei Főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában az asszonnyal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság - a hozzátartozója sérelmére elkövetett súlyos, személy elleni erőszakos bűncselekmény miatt - a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből is zárja ki.

Címkék: leszúr, falu, élettárs, életveszély, kés, Barcs, kék hírek